Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Η "Βασίλισα των Ουρανών" στην Ελλάδα [GR]

Το όνομά του σκόρπιζε -και σκορπίζει ακόμα- δέος στους αεροπόρους... Ένα ιστορικό αεροσκάφος που επάξια έχει κερδίσει τον τίτλο της "Βασίλισας των Ουρανών" έρχεται ανανεωμένο στην Ελλάδα. Ο λόγος φυσικά για το Β747-8 που είχαμε την τιμή να υπορεχτούμε στις 18 Ιουνίου στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας με τα χρώματα της Lufthansa.

Το τελετουργικό καλωσόρισμα ενός θρυλικού αεροσκάφους.
Η ιστορία των Β747 ξεκινάει το 1970 με την πρώτη πτήση του Β747-100. Το πιο διάσημο Β747-400 έγινε σύμβολο της αεροπορίας την δεκαετία του 90' και είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα αεροσκάφοι παγκοσμίως. Η διαμόρφωση της ατράκτου του αποτελείται από διπλό κατάστρωμα που διαμορφώνει μέρος του μήκους του, ενώ χρησιμοποιεί 4 κινητήρες για την προώθησή του. 
Η άφιξη του αεροσκάφους σαφώς και αποτέλεσε το γεγονός του μήνα για το
αεροδρόμιο και σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς.

Βεβαίως μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του γερμανικού αερομεταφορέα έχει και ένα βαθύτερο νόημα. Δείχνει πως η Ελλάδα και το Ελληνικό επιβατικό κοινό έχουν ανακάψει και πρέπει η Ελλάδα να ξαναμπεί δυναμικά στον ευρωπαϊκό αεροπορικό χάρτη. Ακόμη, είναι φανερό πως η Lufthansa θέλει να υποστηρίξει τον Ελληνικό τουρισμό και να ενισχύσει την οικονομία μας με την μετακίνηση 467 επιβατών ανα πτήση, καθώς και να αποδείξει έμπρακτα ότι το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι ικανό να διαχειριστεί τέτοια αεροσκάφη με το αντίστοιχο επιβατικό κοινό τους. 


Το τριμελές πλήρωμα της πτήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου