Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Ο τερματικός σταθμός 2 ανοίγει σήμερα τις πόρτες του [GR]

Σήμερα στις 4 Ιουνίου, το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου άνοιξε για το κοινό τον Τερματικό σταθμό 2.

Η πρώτη πτήση που έφτασε ήταν η United Airlines από το Σικάγο στις 5:50 τοπική ώρα Λονδίνου. Το όνομα του νέου σταθμού είναι προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, η οποία και θα τελέσει την επίσημη τελετή εγκαινίων στις 23 Ιουνίου.  

Το αεροδρόμιο δήλωσε ότι ο νέος σταθμός θα τεθεί σταδιακά σε διαθεσιμότητα για να αποφευχθούν τα προβλήματα που είχαν προκύψει με τον σταθμό 5, του οποίου τα εγκαίνια ήταν μια "τρομερή αποτυχία" όπως την είχε χαρακτηρίσει ο απεσταλμένος του BBC, R. Westcott. Τότε το προσωπικό χανόταν στους διαδρόμους, και δεν ήξερε να χρησιμοποιήσει το νέο σύστημα, ενώ το σύστημα διαχείρισης αποσκευών κατέρρευσε, στέλνοντας 15000 βαλίτσες σε λάθος πτήσεις. 

Η συνολική επένδυση για τον νέο σταθμό άγγιξε τα 11 δις και θα στεγάζει τις εταιρίες μέλη της Star Alliance, οι οποίες θα μεταφερθούν σταδιακά σε περίοδο 6 μηνών. Ο John Holland-Kaye υπεύθυνος ανάπτυξης του αεροδρομίου δήλωσε στο BBC: " Για εμάς η επιτυχία δεν είναι αν όλα λειτουργούν άψογα από την πρώτη μέρα. Πάντοτε θα υπάρχουν βελτιώσεις. Για εμάς επιτυχία θα είναι αν οι επιβάτες κατατάξουν τον νέο σταθμό ως έναν από τους καλύτερους στον κόσμο"  

Συνολικά στον σταθμό υπάρχουν 33 καταστήματα, 17 χώροι εστίασης, ενώ για την ομαλή λειτουργία του απασχολούνται 24000 εργαζόμενοι από 160 εταιρίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου